Wie ben ik

Mijn naam is Esther Bokhoven.

 

Ruim 25 jaar geleden heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en sinds die tijd ben ik als diëtist werkzaam binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast heb ik ook een aantal jaren als diëtist gewerkt binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg. Mijn interesse ging al vrij snel uit naar vooral de mens en zijn/haar eetgedrag in relatie tot zijn/haar (on)mogelijkheden. Wat veroorzaakt onze eetlust/eetgewoonten en waarom eten we dat wat we eten. Want vaak eten we terwijl we dat eigenlijk helemaal niet willen maar tegelijkertijd ook niet kunnen stoppen.

Mensen die al tijden lang proberen hun voeding/gewicht weer op orde te krijgen, al heel veel wegen hebben bewandeld maar waarbij het maar steeds niet lukt. Hierin zie ik uitdaging om, hoe ingewikkeld de problematiek soms ook is, toch samen tot een oplossing te komen. En mensen hierbij inzicht, vertrouwen te geven dat eten ook gewoon lekker en plezierig is.

In mijn huidige baan binnen GGZ ontstonden er veranderingen in de verlening van zorg wat heeft gemaakt dat ik besloten heb om naast mijn huidige baan een eigen praktijk te starten. Mensen die niet meer voor diëtistische behandeling in aanmerking komen binnen een instelling maar wel tegen dusdanige problemen aanlopen die om dergelijke zorg vraagt.

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 09902834689. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en ben ik voorzitter van het landelijk netwerk Diëtisten Psychiatrie Nederland (DPN)

 

logos v3